Kimchi
Kimchi 520G Kiszonki Gustalik
Wszystkie dane podawane na tej stronie są bezpieczne.
Szybka dostawa kurierem UPS. Czas dostawy 1-2 dni robocze.
Kimchi to koreańska mieszanka fermentowanych warzyw i przypraw na bazie kleiku ryżowego z dodatkiem tradycyjnej, pikantnej papryczki Gochugaru.
Kimchi to narodowy przysmak Korei.
Mówi się, że każda rodzina ma wypracowaną własna recepturę tego dania. My również, jako rodzinna manufaktura stworzyliśmy własny przepis.
Czym wyróżnia się nasz produkt?
- jest 100 % wegański ;
- jest niepasteryzowany;
- najwyższej jakości składniki - oryginalna koreańska papryczka gochugaru i naturalny sos sojowy;
- ręczna produkcja tylko w szklanych słojach.
Jak jeść nasze kimchi?
- jako dodatek do dań - świetnie smakuje z ryżem! :)
- jako baza do aromatycznej zupy Kimchi jjigae - musicie spróbować!
- i wreszcie jako oddzielną przekąskę - do tej opcji namawiamy najmocniej!
WAŻNE UWAGI:
- zdrowe bakterie probiotyczne powstałe w procesie fermentacji mlekowej są żywe i cały czas pracują
- naturalnymi cechami naszych kiszonek są napuchnięte słoiki, syczenie i gazowanie po otwarciu - oznaki te świadczą jedynie o tym, że produkt proces naturalnej fermentacji przebiega prawidłowo
- zalecamy przechowywanie kiszonek w temperaturze do 12 stopni Celsjusza
Dane techniczne
- Masa netto
- 400g
- Skład
- kapusta pekińska, marchew, biała rzodkiew, sos sojowy, jabłko, woda, cebula, mąka ryżowa, por, gochugaru, czosnek, imbir, cukier, sól
- Wartość energetyczna
- 35 kcal / 147 kJ
- Węglowodany (cukry)
- 6.3 g (1.7 g) / 100 g
- Białko
- 1.7 g
- Sól
- 1.1 g
- T. przechowywania
- 3-12 °C
- Spożyć w ciągu
- 3 miesięcy
- Tłuszcz (kwasy tłuszczowe nasycone)
- 0.0 g (0.0 g) / 100 g
niezłe
jadłem już sporo kimchi od różnych producentów i to jest całkiem niezłe. Czegoś mi tam brakuje ale generalnie może być. na pewno jeszcze kupię.
Niezłe
Niezłe, ale za drobno pokrojone i nie ma w tym rzepy Ani rzodkwi:(
Agata
Bardzo dobre, idealnie smakuje z ryżem i kurczakiem
Smaczności!
Bardzo pychotka, smakuje wszystkim i do wszystkiego. Czekamy też na większe opakowania.
rewelacja
bomba - pożarliśmy cały słoik przy obiedzie
Dobre
Mężowi bardzo smakuje. Mi osobiście zbyt ukiszone i zbyt pikantne. Przechowuję w lodówce żeby dalej się nie kisiło.
Kimchi
Jest niezłe, średnio ostre. Brakuje mu trochę smaku umami. Sam sos sojowy tego nie da. Czekam na odmianę nie wegańską z sosem rybnym.
Ostro:)
Mimo, ze nie jestem fanka pikantnej kuchni to pokochalam kimchi. Jest przepyszne!
super
Pychotka