Sos Red Hocik (edycja limitowana)
Ocena
16,00 zł
Brutto
Sos Red Hocik 110G Kiszonki Gustalik
Wszystkie dane podawane na tej stronie są bezpieczne.
Szybka dostawa kurierem UPS. Czas dostawy 1-2 dni robocze.
Sos Red Hocik powstał według autorskiej receptury Kiszonki Gustalik.
Sos jest wynikiem około 50-dniowej fermentacji trzech odmian ostrych papryk - habanero, cyklon i jalapeno. Papryczki zostały zasypane solą (bez dodatku wody).
Po zakończeniu fermentacji mieliśmy niewielką ilość soku z tych wspaniałych, diabelskich warzyw. Red Hocik jest nierozcieńczonym sokiem z kiszonych papryczek z dodatkiem niepastryzowanego octu jabłkowego.
Ciekawostką jest, że jego nazwa została wymyślona przez jedną z naszych smakoszek. :)
Sos jest alternatywą dla miłośników Tabasco.
Red Hocik używać można do zaostrzenia smaku zup, sosów, sałatek i mięs.
.
WAŻNE UWAGI:
- zdrowe bakterie probiotyczne powstałe w procesie fermentacji mlekowej są żywe i cały czas pracują
- naturalnymi cechami naszych kiszonek są napuchnięte słoiki, syczenie i gazowanie po otwarciu - oznaki te świadczą jedynie o tym, że produkt proces naturalnej fermentacji przebiega prawidłowo
- zalecamy przechowywanie kiszonek w temperaturze do 12 stopni Celsjusza
#0000014
Dane techniczne
- Skład
- ostre papryczki, sól, ocet jabłkowy bio
- Wartość energetyczna
- 16 kcal / 67 kJ
- Węglowodany (cukry)
- 1.6 g (0,0 g) / 100 g
- Białko
- 1.0 g
- Sól
- 1.8 g
- T. przechowywania
- 3-12 °C
- Spożyć w ciągu
- 3 miesięcy
- Tłuszcz (kwasy tłuszczowe nasycone)
- 0.7 g (0.2 g) / 100 g
- Objętość netto
- 180 ml
Red hocik
jest SUPER produkujcie proszę