Sos Red Hocik (edycja limitowana)

16,00 zł
Brutto

Sos Red Hocik 110G Kiszonki Gustalik

Ilość

  • Wszystkie dane podawane na tej stronie są bezpieczne. Wszystkie dane podawane na tej stronie są bezpieczne.
  • Szybka dostawa kurierem: 1-2 dni Szybka dostawa kurierem: 1-2 dni

Sos Red Hocik powstał według autorskiej receptury Kiszonki Gustalik.


Sos jest wynikiem około 50-dniowej fermentacji trzech odmian ostrych papryk - habanero, cyklon i jalapeno. Papryczki zostały zasypane solą (bez dodatku wody).
Po zakończeniu fermentacji mieliśmy niewielką ilość soku z tych wspaniałych, diabelskich warzyw. Red Hocik jest nierozcieńczonym sokiem z kiszonych papryczek z dodatkiem niepastryzowanego octu jabłkowego.
Ciekawostką jest, że jego nazwa została wymyślona przez jedną z naszych smakoszek. :)


Sos jest alternatywą dla miłośników Tabasco.


Red Hocik używać można do zaostrzenia smaku zup, sosów, sałatek i mięs.


.

WAŻNE UWAGI:

  • zdrowe bakterie probiotyczne powstałe w procesie fermentacji mlekowej są żywe i cały czas pracują
  • naturalnymi cechami naszych kiszonek są napuchnięte słoiki, syczenie i gazowanie po otwarciu - oznaki te świadczą jedynie o tym, że produkt proces naturalnej fermentacji przebiega prawidłowo 
  • zalecamy przechowywanie kiszonek w temperaturze do 12 stopni Celsjusza
#0000014

Dane techniczne

Skład
ostre papryczki, sól, ocet jabłkowy bio
Wartość energetyczna
16 kcal / 67 kJ
Węglowodany (cukry)
1.6 g (0,0 g) / 100 g
Białko
1.0 g
Sól
1.8 g
T. przechowywania
3-12 °C
Spożyć w ciągu
3 miesięcy
Tłuszcz (kwasy tłuszczowe nasycone)
0.7 g (0.2 g) / 100 g
Objętość netto
180 ml

Zarejestruj nowe konto

Posiadasz już konto?
Zaloguj się Lub Reset password