Żur Tradycyjny
Ocena
9,00 zł
Brutto
Zakwas na żur 520G Kiszonki Gustalik
Wszystkie dane podawane na tej stronie są bezpieczne.
Szybka dostawa kurierem UPS. Czas dostawy 1-2 dni robocze.
Zakwas na żur mocno wpisuje się w historię polskiej kuchni. Od zawsze był głównym składnikiem tradycyjnego żurku - właśnie dzięki niemu zupa posiada swój wyjątkowy smak i aromat.
Na rynku dostępnych jest wiele zakwasów jednak tylko nieliczne produkty mogą pochwalić się:
- naturalnością - Żur Tradycyjny Kiszonki Gustalik nie ma w składzie żadnych konserwantów ani sztucznych składników,
- najwyższą jakością składników - do produkcji naszego Żuru używamy tylko przegotowaną wodę, czosnek od stałego i sprawdzonego dostawcy, mąkę żytnią pełnoziarnistą z regionalnego - radomszczańskiego młyna.
Produkt jest:
- 100 % wegański - to tylko woda, mąka i przyprawy;
- niepasteryzowany.
Zakwas na żur marki Kiszonki Gustalik fermentuje co najmniej 14 dni.
WAŻNE UWAGI:
- zdrowe bakterie probiotyczne powstałe w procesie fermentacji mlekowej są żywe i cały czas pracują
- naturalnymi cechami naszych kiszonek są napuchnięte słoiki, syczenie i gazowanie po otwarciu - oznaki te świadczą jedynie o tym, że produkt proces naturalnej fermentacji przebiega prawidłowo
- zalecamy przechowywanie kiszonek w temperaturze do 12 stopni Celsjusza
#0000007
Dane techniczne
- Skład
- woda, mąka żytnia razowa, ziele angielskie, czosnek, liść laurowy
- Wartość energetyczna
- 43 kcal / 180 g
- Węglowodany (cukry)
- 8.8 g (0.2 g) / 100 g
- Białko
- 0.9 g
- Sól
- 1.3 g
- T. przechowywania
- 3-12 °C
- Spożyć w ciągu
- 3 miesięcy
- Tłuszcz (kwasy tłuszczowe nasycone)
- 0.1 g (0.1 g) / 100 g
- Objętość netto
- 500 ml
Znakomita jakość!
Pycha