Zakwas z buraka imbirowy
Zakwas z buraka imbirowy 500ml- Kiszonki Gustalik
Wszystkie dane podawane na tej stronie są bezpieczne.
Szybka dostawa kurierem UPS. Czas dostawy 1-2 dni robocze.
Zakwas z buraka imbirowy - smak klasycznego zakwasu wzbogacony o charakterystyczną korzenna ostrość imbiru, który fermentuje razem z burakami w postaci startych wiórów.
Zakwas z buraka, w naszej niepasteryzowanej wersji zachowuje te same cechy prozdrowotne co sok ze świezych buraków. Jest bogaty w witaminy (głównie te z grupy B) oraz minerały takie jak magnez czy żelazo.
Dzięki procesowi fermentacji buraki zyskują szlachetny, słodko-kwaśny smak, dzieki czemu świetnie nadają się jako napitek do obiadu czy kolacji. Zdrowo jest pić zakwas również na czczo.
Zalecamy regularne spożywanie zakwasu z buraków w ilości 100 ml dziennie.
Jeśli lubicie eksperymenty w kuchni to użyjcie naszego zakwasu imbirowego jako bazy do zupy. Dzięki niemu wywar zyska piękny, głęboki kolor i kwaśny smak z nutą orientu. :) Pamiętajcie - podczas obróbki termicznej zakwas straci większość swoich prozdrowotnych właściwości.
Produkt jest:
- 100 % wegański - to tylko woda, buraki i przyprawy;
- niepasteryzowany.
Zakwas z buraków marki Kiszonki Gustalik fermentuje co najmniej 10 dni.
WAŻNE UWAGI:
- zakwas może naturalnie gazować
- wyrób może wykazywać zwiększoną gęstość w zależności od pory roku
- zdrowe bakterie probiotyczne powstałe w procesie fermentacji mlekowej są żywe i cały czas pracują
- zalecamy przechowywanie kiszonek w temperaturze do 12 stopni Celsjusza
Dane techniczne
- Skład
- buraki, woda, czosnek, imbir, sól
- Wartość energetyczna
- 12 kcal / 50 kj
- Węglowodany (cukry)
- 1.8 g (0.3 g) / 100 g
- Białko
- 0.4 g
- Sól
- 0.75 g
- T. przechowywania
- 3-12 °C
- Spożyć w ciągu
- 3 miesięcy
- Tłuszcz (kwasy tłuszczowe nasycone)
- 0.1 g (0.1 g) / 100 g
- Objętość netto
- 500 ml