• Nowy

Zestaw - Skosztuj nas

64,00 zł
Brutto

Zestaw - Skosztuj nas - Kiszony burak 520g, Kiszona marchewka 520g, Kiszona papryka 520g, Kiszona rzodkiewka 520g, Kiszony czosnek 300g, Kimchi 520g

Ilość

  • Wszystkie dane podawane na tej stronie są bezpieczne.Wszystkie dane podawane na tej stronie są bezpieczne.
  • Szybka dostawa kurierem UPS. Czas dostawy 1-2 dni robocze.Szybka dostawa kurierem UPS. Czas dostawy 1-2 dni robocze.

Zestaw "Klasyk" przgotowaliśmy specjalnie dla tych, którzy chcą spróbować prawdziwych niepasteryzowanych kiszonek, ale nie lubią eksperymentów. :) W skład zestawu wchodzi:

1. Kiszony burak - pokrojony w cienkie plastry burak zalany solanką dojrzewa co najmniej 21 dni. Nadaje się do sałetek, bigosu oraz jako osobna przekąska. Zakwas z buraka można wykorzystać do przyrządzenia tradycyjnego barszczu czerwonego.

2. Kiszony czosnek - jeśli surowy czosnek ma zbyt ostry smak to w wersji kiszonej napewno Cię zaskoczy. Nasz słodko kwaśny przysmak jest dodatkowo bombą witaminową.



3. Kiszona papryka - świetna do past i kanapek. Jeśli znacie i lubicie paprykę w wersji marynowanej to w naszej się wprost zakochacie.




4. Kiszona rzodkiewka - do jej próbowania nigdy nie musieliśmy długo namawiać. Pięknie wygląda w słoiku, a w smaku przypomina ogórka kiszonego. To zdecydowanie nasz bestseller. :)




5. Kiszona marchewka - dla tych którzy lubią, gdy chrupie. :) Kiszona marchewka nawet po ukiszeniu zachowuje swoją twardą strukturę. Warto dodać, że kiszona marchewka w naszym wydaniu jest przyprawiona odrobiną papryczki chili.

/

6. Kimchi klasyczne - kapusta pekińska wraz z pysznymi dodatkami - imbirem, czosnkiem, jabłkiem, rzepą i marchwią zanurzona jest w paście z mąki ryżowej, sosu sojowego i koreańskiej, pikantnej papryczki gochugaru.
Nasze kimchi można jeść jako osobną przekąskę - wprost ze słoika. Można z niego przygotować pyszną zupę w stylu korańskim - Kimchi jjigae lub placki w stylu bieszczadzkich fuczek. :)

WAŻNE UWAGI:

  • - zdrowe bakterie probiotyczne powstałe w procesie fermentacji mlekowej są żywe i cały czas pracują
  • - naturalnymi cechami naszych kiszonek są napuchnięte słoiki, syczenie i gazowanie po otwarciu (w przypadku kimchi normalną oznaką jest również podnoszenie się poziomu produktu po otwarciu - może ono wręcz "wychodzić" ze słoka)  - oznaki te świadczą jedynie o tym, że proces naturalnej fermentacji przebiega prawidłowo.
  • - zalecamy przechowywanie kiszonek w temperaturze do 12 stopni Celsjusza

#0000007

Dane techniczne

Skład
Kiszony burak , Kiszona marchewka, Kiszona papryka, Kiszona rzodkiweka, Kiszony czosnek, Kimchi

To może ci się spodobać

Zarejestruj nowe konto

Posiadasz już konto?
Zaloguj się Lub Reset password