Zestaw - Skosztuj nas
64,00 zł
Brutto
Zestaw - Skosztuj nas - Kiszony burak 520g, Kiszona marchewka 520g, Kiszona papryka 520g, Kiszona rzodkiewka 520g, Kiszony czosnek 300g, Kimchi 520g
Wszystkie dane podawane na tej stronie są bezpieczne.
Szybka dostawa kurierem UPS. Czas dostawy 1-2 dni robocze.
Zestaw "Klasyk" przgotowaliśmy specjalnie dla tych, którzy chcą spróbować prawdziwych niepasteryzowanych kiszonek, ale nie lubią eksperymentów. :) W skład zestawu wchodzi:
1. Kiszony burak - pokrojony w cienkie plastry burak zalany solanką dojrzewa co najmniej 21 dni. Nadaje się do sałetek, bigosu oraz jako osobna przekąska. Zakwas z buraka można wykorzystać do przyrządzenia tradycyjnego barszczu czerwonego.
2. Kiszony czosnek - jeśli surowy czosnek ma zbyt ostry smak to w wersji kiszonej napewno Cię zaskoczy. Nasz słodko kwaśny przysmak jest dodatkowo bombą witaminową.
3. Kiszona papryka - świetna do past i kanapek. Jeśli znacie i lubicie paprykę w wersji marynowanej to w naszej się wprost zakochacie.
4. Kiszona rzodkiewka - do jej próbowania nigdy nie musieliśmy długo namawiać. Pięknie wygląda w słoiku, a w smaku przypomina ogórka kiszonego. To zdecydowanie nasz bestseller. :)
5. Kiszona marchewka - dla tych którzy lubią, gdy chrupie. :) Kiszona marchewka nawet po ukiszeniu zachowuje swoją twardą strukturę. Warto dodać, że kiszona marchewka w naszym wydaniu jest przyprawiona odrobiną papryczki chili./
6. Kimchi klasyczne - kapusta pekińska wraz z pysznymi dodatkami - imbirem, czosnkiem, jabłkiem, rzepą i marchwią zanurzona jest w paście z mąki ryżowej, sosu sojowego i koreańskiej, pikantnej papryczki gochugaru.
Nasze kimchi można jeść jako osobną przekąskę - wprost ze słoika. Można z niego przygotować pyszną zupę w stylu korańskim - Kimchi jjigae lub placki w stylu bieszczadzkich fuczek. :)
WAŻNE UWAGI:
- - zdrowe bakterie probiotyczne powstałe w procesie fermentacji mlekowej są żywe i cały czas pracują
- - naturalnymi cechami naszych kiszonek są napuchnięte słoiki, syczenie i gazowanie po otwarciu (w przypadku kimchi normalną oznaką jest również podnoszenie się poziomu produktu po otwarciu - może ono wręcz "wychodzić" ze słoka) - oznaki te świadczą jedynie o tym, że proces naturalnej fermentacji przebiega prawidłowo.
- - zalecamy przechowywanie kiszonek w temperaturze do 12 stopni Celsjusza
#0000007
Dane techniczne
- Skład
- Kiszony burak , Kiszona marchewka, Kiszona papryka, Kiszona rzodkiweka, Kiszony czosnek, Kimchi